luni, februarie 19, 2007

despre depresie&deprimare

Sunt clipe in care ne simtim abatuti,fara nici o "pofta" de viata...Depresia este o boala a sufletului,dar si a trupului ,care se manifesta printr-o tristete persistenta, sentimente de vinovatie,pesimism,etc...
Si eu am aflat ce este depresia,la fel ca fiecare persoana...Ea apare atunci cand avem o parere proasta despre noi,atunci cand ne simtim singuri,cand nu-i gasim rostul vietii noastre pe acest pamant.
Din pacate deprimarea poate avea consecinte mult mai grave ...De exemplu.tinerii in general sunt predispusi la aceasta boala.Ei cand sufera o deceptie, sunt aruncati in bratele deprimarii,care de cele mai multe ori are consecinte tragice,cum ar fi sinuciderea...pentru ca asa sunt tinerii...nu gandesc cu capul ci cu inima.Atunci cand au diferite probleme majore,pe care nu reusesc sa le treaca au impresia ca e sfarsitul lumii,ca nu mai are nici un rost sa traiasca.
Depresia sau deprimarea reprezinta si incapacitatea de a-ti construi un viitor,deoarece ea actioneaza ca un virus,direct la inima ,componenta cea mai importanta a omului.
Alte cauze ale depresiei:experiente traumatizate in perioada copilariei(ca de exemplu pierderea unui parinte) ,lipsa increderii in sine ,lipsa increderii in Dumnezeu,lipsa unui partener,etc...
O depresie grava apare atunci cand prezentam urmatoarele simptome:anxietate,sentimentul de vinovatie permanent,dificultatea de a comunica cu persoanele din jur,dezinteres fata de activitatile ce inainte creeau multa placere,incapacitatea de a invata,de a lua decizii,pofta de mancare redusa...etc...
De asemenea putem preveni deprimarea prin evitatea alcoolului(el poate avea o actiune depresiva) ,prin tolerarea cu propria persoana,prin odihnire(trebuie sa dormim cel putin 6 ore pe zi).
Persoanele deprimate trebuie inveselite,si mai ales trebuie convinse sa ia legatura cu un specialist.

4 comentarii:

Ecaterina spunea...

Bun!
Cred ca sunt intamplari mai traumatizante decat pierderea unui parinte... Daca unul din ei ramane si il inconjoara cu iubire si ii este aproape atunci nu mai apar acele sechele sau traume. Foarte bine ai amintit despre copilarie. Intr-adevar sunt foarte multe intamplari care ne marcheaza in copilarie si care raman in subconstient determinand anumite gesturi.
Tinerii care ajung la tentative de suicid sau la "teribilism" cu siguranta nu s-au simtit iubiti si intelesi.
Foarte, foarte bine! Mi-ar fi placut sa fie un pic mai ampla partea cu tinerii si motivele lor.
Ecaterina

afovidius spunea...

Bravo!!! Mi-a placut ca intotdeauna ;)

Iasmina spunea...

F frumos...ai foarte mare dreptate...cei mai predispusi la depresie sunt tinerii...asa cum ai spus si tu,trebuie sa avem grija ce viata ducem pentru a evita sa cadem intr-o stare de deprimare adanca...:)

Oana spunea...

bv.....cred k dupa ce citeste compunerea ta,oricine v-a fi in totalitate lamurit....