luni, februarie 05, 2007

Prietenia

Prietenia....oare ce este prietenia?...exista oare o definitie pentru acest cuvant care reprezinta cea mai profunda si sincera legatura pe care oamenii o pot avea?Nu stiu... eu nu am gasit nicio definitie potrivita... poate este cea mai frumoasa relatie pe care oamenii o pot avea....
Orice om are nevoie de un prieten....dar ce este un prieten?...Un prieten este acea persoana care te sprijina atunci cand ai nevoie,acea persoana care iti spune atunci cand gresesti.... care este alaturi de tine la bucurie dar si la tristete.....o persoana care nu asteapta nimica in schimb....si as putea continua tot asa...Noi oamenii trebuie sa stim sa ne alegem prietenii,deoarece sunt la toate colturile prieteni falsi,care in loc sa ne sfatuiasca si sa ne indrume spre calea buna ,atunci cand avem nevoie ,ei profita si ne fac cunostinta cu o lume diferita,care ne distruge.Se cunosc multe cazuri cu droguri..alcool...dar acum nu voi intra in amanunte.
De asemenea prietenia poate fi comparata cu un vin....da...ciudata comparatie...dar daca ne gandim bine....un vin cu cat este mai vechi cu atat este mai bun....asa e si cu prietenia...cu cat este mai lunga cu atata inspira mai multa incredere...si tainuieste multe secrete....Nu trebuie niciodata sa dam la o parte un prieten vechi pentru unul nou!
In final...pot sa spun..ca eu sunt fericita deoarece stiu ca exista prieteni adevarati...in care pot avea incredere.... si acel om care nu are credinta si prieteni este foarte sarac.Si credinta presupune incredere..in Dumnezeu...iar prietenia...intr-un prieten... :)
Mariana ;)

3 comentarii:

Ecaterina spunea...

Imi place mult comparatia cu vinul vechi.
Ca sa se fie bun si dupa mai multi ani vinul trebuie tinut in conditii speciale (butoi, beci...). In caz contrar, s-ar putea sa avem surprize: sa fie otetit, sa miroase urat...
La fel cred ca e si cu prietenia. Ai evidentiat foarte bine. Super ;)

afovidius spunea...

AFrumos!!! Ai reusit sa dai o definitie simpla si foarte bine argumentata uneui sentiment asa de profund ca "Prietenia". Chiar daca as putea sa comentez anumite puncte din compunere ma abtin. Trebuie sa zic ca e foarte bine structurata di dezvoltata si cred ca nu merita nici o modificare din partea mea considerand ca reprezinda punctul tau personal de vedere. BRAVO. Interesanta.
PS: sper ca nu te-ai suparat ca nu am scris si eu una.

rhadoo spunea...

Bine gandit! Comparatia cu vinul e excelenta!