marți, februarie 06, 2007

despre prietenie

DESPRE PRIETENIE


De multe ori consideram ca prietenia si iubirea sunt doua lucruri complet diferite,fara nici o punte de legatura intre ele.E un lucru fals,deoarece o prietenie adevarata implica si iubire,pretuire,respect.
Din pacate,o astfel de prietenie este foarte greu de gasit.E usor sa fi o persoana sociabila,sa te intelegi bine cu toata lumea,dar e un lucru foarte dificil sa le fi prieten acelor persoane.A-ti face un prieten nu inseamna doar a gasi o persoana care are aceleasi gusturi ca tine,care gandeste in acelasi mod.A-ti face un prieten presupune mult mai multe.O prietenie adevarata te obliga sa iti deschizi inima in fata celuilalt,sa acorzi incredere,sa stii sa asculti.
Prietenia dintre doua persoane poate fi privita ca o punte de legatura intre sufletele lor.Uneori nici nu mai este nevoie de cuvinte intre doi prieteni,deoarece acestia se cunosc atat de bine incat se inteleg doar din gesturi.
Esti un prieten adevarat atunci cand stii nu numai sa primesti,dar si sa daruiesti incredere,secrete,pretuire,respect,sprijin si multe alte lucruri ce ar putea parea lipsite de importanta intr-un alt context.Dar intr-o relatie de prietenie curata,pura,aceste lucruri marunte sunt indispensabile.Ele aduc fericire.
Invata sa daruiesti si sa primesti lucrurile care te fac fericit si invata sa deosebesti o prietenie adevarata de o relatie strict bazata pe interes.

3 comentarii:

Ecaterina spunea...

Cum putem sa facem diferenta intre o prietenie adevarata si una din interes?

afovidius spunea...

Imi place cum ai reusit sa descri prietenia, dar acum ma intreb daca ceea ce ai scris este ceea ce crezi cu adevarat.
Raspunsul la "Cum putem sa facem diferenta intre o prietenie adevarata si una din interes?" se poate gasi in ceea ce ai scris. Este o intrebare retorica pt ca fiecare dintre noi uitanduse in adancul inimi noastre poate gasi raspunsu. PA( afovidiu)

Ecaterina spunea...

Comentariu la comentariu
Avand in vedere ca eu am intrebat "Cum putem face diferenta..." as vrea sa stiu daca pentru mine e raspunsul si daca il gasesc in compunerea mea.

Poate ca raspunsul la intrebare il putem gasi in adancul inimii, poate ca nu. Consider ca e foarte greu sa-ti cunosti cu adevarat inima ca ea sa nu te insele niciodata si sa-ti poata da raspunsul care trebuie.
Ecaterina