vineri, februarie 09, 2007

Muzica in relatie cu sufletul nostru

Sunt momente in viata fiecaruia dintre noi cand suntem tristi...atunci ne dorim sa ascultam o piesa de dragoste,o piesa trista,,lenta...ne face parca sa ne simtim mai bine.Sau din contra,momente in care suntem atat de plini de viata incat dam drumul la maxim la o piesa vesela si dinamica...
Chiar daca nu ne dam seama pe moment,muzica nu reprezinta doar o serie de acorduri,nu reprezinta doar niste simple cuvinte acompaniate de sunetul unor instrumente muzicale...Un compozitor reprezinta mai mult decat un simplu om cu o vasta cunostinta muzicala.Nu numai ca stie sa aranjeze sunetele si cuvintele,dar stie sa le gaseasca,sa le aleaga,si sa le faca sa exprime ceva.
Expresivitatea intr-o piesa muzicala conteaza enorm de mult...oamenii apreciaza melodiile in functie de sentimentele pe care acestea le trezesc in sufletul lor.Aici intervine sensibilitatea fiecaruia dintre noi...Compozitorul unei piese muzicale investeste suflet,timp,sentimente...este greu dar cea mai grea parte este « sa prinda la public »...aceasta expresie nu inseamna altceva decat modul in care publicul va interpreta piesa.Daca sentimentele in aceasta sunt mult prea mascate,oamenii cu un grad mai scazut de sensibilitate nu le vor descoperi in toata splendoarea lor.
Asadar,pentru a ne ajunge la suflet,o melodie trebuie sa ascunda intre versurile sale o serie de sentimente,dar atent mascate,pentru a putea fi descoperite de mintea umana.

Din dragoste pentru muzica,
Iasmina :)

5 comentarii:

afovidius spunea...

"sa prinda la public?". Un compozitor nu trebuie sa se gandeasca la lucru asta. Va avea sigur succes daca muzica pe care o compune vine din suflet si nu dintr-o serie de simple operatii matematice. Cred ca nici unul dintre mari compozitori clasici nu sa gandit cand si-a scris muzica la "sa prinda la public". Ciao
(afovidiu)

Mariana spunea...

Imi place compunerea ta..dar mai ales felul cum ai scris-o ... si ai dreptate... compozitorii investesc si suflet atunci cand compun o piesa.. ;) Bv!

Oana spunea...

nice:)...mult suflet....toate am scris intr-o aura de "girly"....as fi foarte curioasa ce gandeste un baiat depsre muzica.....oare si el pune asa de mult suflet?.....hmmm:)

Ecaterina spunea...

Mie imi place articolul Iasminei. Poate ca un compozitor nu ar trebui sa se gandeasca la aspectul comercial dar cei mai multi o fac. Compozitorii clasici au compus dupa stilul vremii in care au trait asa cum o fac si cei de acum. So?

afovidius spunea...

Eu n-am zis ca as putea sa scriu mai bine. Era decat un comment "nevinovat" din partea unicului baiat din "staff". Este o compunere interesanta si incercam sa-mi exprim punctul propriu de vedere.