luni, iunie 04, 2007

Civilizatia avanstata este cimitirul culturii

Civilizatia avanstata este cimitirul culturii.

Cine nu a intrat macar odata intr-o biblioteca sa priveasca cu admiratie miile de carti ale caror file au fost facute din lemn,dovezi ale marilor artisti care s-au inspirat din natura inconjuratoare?

Fie ca s-au scris basme despre pititcii ce isi aveau casele in padurile luminate de licurici si alte vietati care erau ca niste felinare de-a lungul cararilor inflorite ce duceau spre necunoscut fie despre iubirile ce se nasteau pe marginea unui lac cu nuferi.

Pictorii care odata incercau sa redea in ulei intensitatea fiecarei culori pe care frunza o capata de-a lungul anotimpurilor,astazi au ramas doar amintiri pentru cei cu sufletele inca deschise spre natura.

Odata cu evolutia materiala,omul modern a uitat sa creeze si sa protejeze comorile pe care un simplu rasarit de soare iti poate face imaginatia sa simta iubirea,caldura linistitoare a naturii.

Astazi rareori poti vedea un om care dandu-se jos din tramvaiul care indeparteaza linistea unei pauze de masa,sa se aseze pe o banca intr-un parc si sa priveasca masinile ce ard gaze care se inalta in cerul lipsit de nori in zilele toride de vara.

Ne semnam sentina la o lume fara natura,la o lume in care respiri aerul din ce in ce ce mai poluat. Datorita diminuarii luminii solare Pamantul risca sa sufere mari transformari climatice.Odata cu aceste cataclisme natura umana a omului o sa se schimbe.

Nu ramane decat sa inchinam cat mai multe poezii naturii si sa incercam sa nu acceleram ceasul biologic al naturii.

Cu respect al vostru membru,Dragos

5 comentarii:

Mariana spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Oana spunea...

bravo(de 3 ori)....:D...e f frumoasa compunerea...si bine ai venit....

Mariana spunea...

F frumoasa compunerea ta.. Din pacate oamenii nu stiu sa pretzuiasca ce au.. :(
Sa nu uitam k azi este ziua mondiala a mediului... :D ..
Bn ai venit in micul nostru colectiv!

Ecaterina spunea...

Cred si eu ca ar trebui ca mai multi oameni sa fie receptivi la ce se intampla in jurul lor, la natura, la frunze, la copaci...si sa pretuiasca lucrurile simple dar minunate pe care le-a facut Dumnezeu.
Bine ai venit, ma bucur mult ca ai scis si daca se poate, pe viitor, te-as ruga sa ne pui si cate o fotografie de-a ta ;)

Ecaterina spunea...

fotografie facuta de tine, la asta ma refeream, stiu ca-ti ies bine