joi, martie 08, 2007

Reteta Primaveri

Din totdeauna se zice ca primavara e simbolul sperantei caci e unica care poate inflori optimismul.
Dupa o iarna moharata in sfarsit un semn de viata si la noi vine incet luand locu tristetii aduse n-sufletele noastre de o iarna crudele. Cavalerul Primaveri incet incet isi face loc cu sabia lui cea verde printre dusmani fericiri demostrandu-se biruitor, ridicand sabia lui cea verde la cer ca noi toti sa-i putem vedea si admira splendoarea.
Cu parfumul ei primarara hipnotizeaza realitatea atragand atentia tuturor asupra faptului ca sa intors mai verde si parfumata ca niciodata. Multe culori se pot vedea ca eu de te-as intreba „Cate culori crezi tu c-aduce primavara?” tu cu siguranta nu vei raspunde(a). Pictorul primaveri e cel mai vestit si fara pereche in lume deoarece e unicul ce se poate juca asa cu amestecul de nuante ale vieti ce ochiului omului de putine ori ia fost dat sa vada in viata lui cea scurta.
Profesoara Primavara isi incepe lectia de muzica incercand sa explice si celor mai dificili elevi, iarna, ca atunci cand ceva se vrea cu o vointa puternica se poate obtine. Asa primavara propriile opinii si exprima folosindu-se doar de ceea ce natura a hotarat inca din timpuri stravechi sa-i dea demonstrand ca folosindu-te doar de ceea ce ai poti birui orice.
La fel ca in viata, primavara ne demonstreaza ca si dupa perioade grele timpurile bune se intorc in golul din inima noastra.
Sper ca cei ce-mi vor citi compunerea sa aiba parte nu doar de-o primavara extraordinara ci si de un an intreg ba chiar o viata plina de bucuri si impliniri.
(afovidiu)
PS: La Multi Ani! tuturor primaverilor(femeilor) pentru ziua de 8 Martie.

2 comentarii:

Mariana spunea...

Imi place comp ta...si mai ales cum ai personifikt-o p primavara...fii mai sigur p u...pt k t descurci! Bv! PS: Ms pt urare..:P

Ecaterina spunea...

Deci, primavara e un cavaler? :D
Pictorul primaverii nu poate fi decat divinitatea... Te-ai gandit altfel?
Multumesc mult pentru urare!