luni, mai 14, 2007

viata si amintiri

Scriind comentariu pentru Oana ma gandeam la importanta amintirilor... importanta amintirilor personale si cele de tara si neam.

Pe parcursul vietii sunt lucruri de care ne amintim mereu pentru ca ne-au marcat viata. In cazul meu sunt o sumedenie dar de o importanta covarsitoare sunt 3 si sunt legate de 3 persoane deosebite care au avut influenta in desfasurarea vietii mele ulterioare.

Viata neamului nostru a fost framantat de multe intamplari si avem multe amintiri de tara. Impresiile excursiei in Ardeal isi spun cuvantul si iata ca ne cutremuram pasind in Valea Robilor de la Aiud, aproape calcand pe sfinti. In momentul in care s-a sapat fundatia pentru manastirea care este acolo s-a simtit mireasca bine placuta in tot orasul timp de cateva zile. Se gasesc oseminte la mai putin de 1 m adancime... In perioada comunista dar dupa '64 (anul eliberarii prizonierilor politici) s-au construit blocuri peste trupuri de sfinti...

Ce tarisoara mica si avem asa de multi sfinti... cam cat are Rusia pe tot intinsul ei. Singurul lucru care ne-a tinut si inca ne mai tine e gandul la Dumnezeu, iubirea adevarata si nadejdea unica.
O alta amintire a tarii noastre asupra careia ma opresc e invazia habsburgica si distrugerea a peste 150 de manastiri si biserci ortodoxe. Cu multa suferinta s-a trecut peste acestea...

Cu siguranta ca avem si amintiri frumoase ale tarii... unirea din 1918, castigarea Ardealului...

Un comentariu:

Oana spunea...

f frumos.....ai combinat istoria cu Dumnezeu..............k pana la urma fara Dumnezeu nu exista istorie...Imi place f mult.