marți, iunie 26, 2007

complexele...

Complexele ne influenteaza modul de manifestare in societate si nu mai suntem noi. Iata de pilda eu cant foarte rar cand sunt cu ceilalti pentru ca nu sunt multumita de cum suna, de cum iese... am incercat sa modific ceva, m-am inregistrat... am tot cautat cumva sa fac sa iasa mai bine dar nu a fost sa fie. Intr-o oarecare masura sunt limitata de acest fapt... pentru ca imi si place mult... :)

Aici e vorba si de talent... dar ar trebui sa avem puterea de a ne depasi complexele si sa nu le mai lasam sa ne controleze actiunile zilnice. Cel mai intalnit complex pe care l-am intalnit e cel de inferioritate. Ce ma intriga e ca cel care ii sesizeaza prezenta nu face ni mic in a-l combate. O solutie ar fi contra-ponderea cu ceva pozitiv si bun, nuantate si potentate calitatile. In esenta fiecare om este bun, daca am privi lucrurile din aceasta perspectiva si am aprecia mai mult oamenii e posibil sa nu mai intalnim acest complex asa de des. Suntem sensibili si contextuali si prea putini apreciati... oare este cineva care sa nu aiba nevoie de suportul celorlalti??? "Nu este bine ca omul sa fie singur"

Alte complexe intalnite mai des sunt cele de aspect, de cum aratam, de nas, de picioare de... fiecare si le stie pe ale lui... si acum ma grabesc ca trebuie sa ajug la o operatie estetica :D

Cu drag si prietenie,
Ecaterina

miercuri, iunie 13, 2007

multi ani

Este vreme pentru toate, e vreme pentru trait si vreme pentru sarbatorit.

LA MULTI ANI!

Flori si bucurii, sper sa poti accesa linkul si sa-ti placa. Caut traducerea ;)

http://www.youtube.com/watch?v=rAumKaaOFwI]

LA MULTI ANI OANA!!!!!!


Pentru ca astazi este o zi speciala pentru tine....implinesti 17 anisori :D... ma alatur si eu celor ce-ti doresc din adancul sufletului sa ai parte numai de impliniri, fericire, multa sanatate si Dumnezeu sa te calauzeasca mereu! Fie ca anii ce se scurg sa treaca, precum razele soarelui mangaie o floare ce sta sa infloreasca! "La multi ani!!!" :*

miercuri, iunie 06, 2007

Natura-parte din sufletul meu

Cum as putea sa nu o iubesc..?Cand.. eu… ma simt ca un copilas de 3 ani care primeste o jucarie.. atunci cand ma aflu intr-o padure inverzita.Poate ca.. nu stiu sa-mi exprim dragostea prin cuvinte.. pentru ca nu sunt obisnuita…
Vantul care adie usor, frunzele verzi ale copacilor inalti,mireasma florilor multicolorate,freamatul unei ape curgatoare… si as putea sa continui.. toate acestea imi ofera liniste in suflet.. pace…chiar si acea fericire greu de gasit.
Nu pot sa inteleg oamenii care distrug padurile, polueaza apele, mediul inconjurator… Nu ne dam seama ca ne distrugem??!!!
Sunt exagerata pentru ca nu arunc o hartie pe jos si o tin in buzunar pana gasesc un cos de gunoi?
As vrea sa povestesc putin si despre judetul in care m-am nascut…Caras-Severin, un tinut binecuvantat de Dumnezeu.
Desi Resita…este un oras mic,poate nesemnificativ eu sunt mandra de el… deoarece este inconjurat pretutindeni de natura.. paduri,ape…si mai ales este situat la poalele Muntiilor Semenic :D.
In spatiul forestier al judetului Caras-Severin sunt delimitate 3 parcuri nationale:
1. Semenic-Cheile Carasului care se intinde pe 6 ocoale silvice, prezinta singura padure virgina de fagete seculare de la Izvoarele Nerei care exista in Europa si rezervatii speologice:pestera Comarnic,Popovat,Buhui…etc.. care sunt unicate pentru endocarstul Romaniei.De asemenea in Muntii Semenic intalnim si lacurile Trei Ape,Valiug, Breazova si Secu care au o mare atractivitate turistica datorita peisajului pitoresc oferit.
2.Domogled-Valea Cernei,al doilea ca marime in tara si unicul care inglobeaza un intreg bazin hidrografic…Valea Cernei este o adanca despicatura in masivitatea Carpatiilor Meridionali care strabate 3 judete:Gorj,Mehedinti si Caras-Severin.Pesteri termale de la Baile Herculane unice in Romania,Closani,Cioaca..etc
3.Beusnita-Cheile Nerei ce desparte Muntii Aninei de Locvei.As vrea sa amintesc de Lacul Ochiului Bei,Lacul Dracului,Izbucul Izvorul Iordanului… fiecare avand o legenda in spate.
De exemplu legenda Lacului Ochiului Beiului spune ca exista un turc pe nume Bei care a fost la vanatoare pe meleagurile Cheii Nerei si a intalnit o fata frumoasa care isi pazea oile.Acestia s-au indragostit,dar tatal lui Bei auzid de aceasta relatie a hotarat sa-I desparta,deoarece fata era de alta credinta.Ea a fost omorata,iar Beiul afland-o injunghiata a varsat multe lacrimi dupa care s-a sinucis.Din lacrimile varsate s-a format “Ochiul Beiului”.
Iata… toate acestea sunt creatia lui Dumnezeu…arta Lui… pe care noi oamenii nu avem voie sa o distrugem…trebuie sa o protejam.Si un copacel mic daca il plantam putem ajuta la regenerarea padurilor.. aceasta fiind obligatia fiecarei generatii…
P.S:Probabil ca v-a plictisit atata geografie.. dar nu se stie niciodata cand…cei care nu au vizitat Caras Severinul…sau nu in totalitate.. veti avea ocazia sa vizitati aceste tezaure ale naturii.

An Inconvenient Truth

...este un film documentar care prezinta date si inregistrari stiintifice ale diferisilor itemi privind mediului inconjurator, cum raspunde natura la incalzirea globala. Un film cutremurator! Prin urmare nu ma mai mir de ce se intalmpla toate aceste lucruri: seceta, furtuni, catastrofe, taifun...
Filmul este prezentat de Al Gore, contra-candidatul lui Bush.

Toate aceste lucruri negative se intampla din cauza noastra si ar trebui sa fim atenti la gestionarea resurselor din mediul inconjurator. Poluantul principal il constituie industria. NU putem pune in balanta Industria si Planeta pentru ca daca nu mai avem Planeta sigur nu o sa mai mearga nici Industria si nu se vor mai face atatia bani. Alegerea trebuie sa fie implicita si sigura. Planeta e cea care conteaza cu adevarat!

Efectele incalzirii globale pot fi din cele mai neplacute si, pentru mine, cel mai dureros si greu de indurat e lipsa apei.
Cat e de frumos imediat dupa ploaie, se simte cum respira si se bucura pamantul... Ce frumos e dimineata devreme cand e inca racoare si poti simti mirosul imbatator al florilor de tei (la Iasi a inflorit teiul :P ) Si aerul e mai curat si mai proaspat.

Ce putem noi face? Sa mergem pe jos, cu bicicleta sau cu mijloace de transport in comun (emisiile de CO2 fiind periculoase). Sa cerem energie ecologica sau sa o eficientizam pe aceasta pe care o primim, sa nu facem risipa de apa, sa reciclam si evident, sa nu lasam gunoaiele in natura, sa ne implicam in asociatii ce au ca scop protejarea mediului. Cu siguranta ei ne pot spune si indruma in acest sens.

Sa luptam pentru o Planeta curata, pentru o mostenire valoroasa pe care s-o lasam celor de dupa noi,
Ecaterina

marți, iunie 05, 2007

Oameni si Natura

Multi sustin ca e foarte usor sa descri natura caci e un cuvant ce-l auzi in fiecare zi pe buzele multor persoane dar in realitate lucrurile nu stau asa cum par. Natura…natura…un cuvant foarte raspandit de multe ori asociat „casei noastre”. Se presupune ca ar trebui sa o cunoastem bine insa nu e asa deoarece multitudinea lucrurilor ce o compun o transforma in ceva de neajuns mintii omenesti.
Totul pare perfect la sufrafata dar ceea ce ma doare cel mai mult e ca sub toata verdeata, frumusetea, despre care scriem de cand aveam 6 ani, si tot ceea ce noi sustinem sta adevarul, un lucru pe care orice om incearca, dand o mana de ajutor, sa-l astupe cu speranta ca nu va mai iesi niciodata la suprafata. Dar din pacate, pentru noi, iacata ca de ceea ce nu vrei de aia nu scapi. Cand eram mai mic descriam parfumul florilor, verdele copacilor, frumusetea plantelor, insa acum mergand pe strada dupa parfumul florilor dai de un cos de gunoi, verdele copacilor unde e avand in vedere ca nu se mai vad nici copaci in ziua de azi, frumusetea plantelor ….la ce foloseste…e mult mai usor sa pui un poster pe perete decat sa cresti o planta…nu??? Cel putin posteru nu trebe sa-l uzi. Nu sunt lucruri de ras, avand in vedere ca la inceputul compuneri am considerat natura casa mea. Nu stiu cati iubesc sa traiasca intr-o casa in care in care absenta „curateniei” o transforma intr-o cocina de porci, noi fiind porcii.
In general se spune ca noi, animalele…eu nu ma simt jignit caci nu-s facut din aur, si lumea vegetala ar trebui sa ne completam caci unul fara de celalalt nu putem supravietui. In schimb noi ce facem… taiem mii de metri patrati de padure in fiecare zi. Sincer asta nu prea mi se pare „nu putem trai unul fara celalalt”…nu stiu voi…poate aveti o parere diversa. Chestia ce ma darama cel mai mult e ca noi avem curaju sa plangem milioanele de morti din al doilea razboi mondial...acuma sincer bombele stiau ca noi avem viata??? Tare mi-as dori sa vad ce mi-ar raspunde un copac daca-r putea. Sa nu uitam totusi ca in al doilea razboi mondial cei ce au lansat bombele suntem noi, in schimb in zilele noastre nu sunt copaci cei ce ne-au pus pe noi sa-i taiem ci suntem tot noi, oameni, ce decidem fara a fi influentati de nimeni. Poata ca in Biblie e scris ca Dumnezeu l-a facut pe om fiinta superioara, dar e scris ca Dumnezeu a facut si celelalte lucruri. Acum ma intreb eu…oare Dumnezeu nea creat ca sa dominam, sa cucerim, sa distrugem sau sa traim in pace cu celelalte creaturi. Stiu ca poate noi suntem fiintele inteligente dar sincer acum… daca asta este ceea ce numim inteligenta as prefera sa fiu un copac, o planta….
Acum doua zile mi-a picat si ultima castana in cap. Putin ce ameninta ca bombardeaza Europa. Cu ce motiv???....cine stie…l-o fi visat pe Bush ca ii fura bucata de tort. Cat despre Bush il putem considera exemplul perfect al omului modern, cautand pe net ve-ti gasi o gramada de poze cu el transformat in maimuta. E unicul presedinte al unei tari puternic industrializata ce nu a semnat acordul pentru reducerea gazelor toxice in atmosfera. In schimb daca ne gandim bine la ce foloseste atata timp cat industria Americi merge bine??? Pai da…ca eu cand ies afara in loc sa miros o floare iau o gura buna de deseuri toxice ce lui ne trimite in fiecare minut. Adevarul e ca in ultimul timp toti incearca sa ia o bucatica din peretele casei noastre comune chemata natura (de parca n-am avea loc toti impreuna). Pacat ca nu se gandesc inainte ca ceea ce se cheama casa are multi pereti si nu cum considera ei ca se pot apara de ploaie sub un cm de zid ce reusesc sa fure.
Situatia naturi in ziua de azi ma preocupa pentru ca o consider casa mea si deci mi-as dori foarte mult sa fie un pic de ordine, curatenie si mai ales pace. Cand auzim cuvantul vierme ne gandim imediat la o creatura scarboasa, dar va intreb eu acum: „Cu ce suntem noi mai buni???” Si noi ca si viemi ne nastem, distrugem tot ce intalnim in calea noastra pentru a supravietui, ne reproducem si murim in mizerie ca si cum n-am fi existat. Pot sa zic ca nu ne oprim aici…spre deosebire de viemi noi, oamenii, ne „mancam” intre noi.
Sper ca cineva sa inteleaga ceea ce am scris mai sus pentru ca este exact ceea ce se creeaza in mintea si sufletul meu uitandu-ma in jur la „natura”.
„IN SFARSIT POT SA ZIC CA SUNT MANDRU DE SPECIA MEA” sper sa nu fi jignit pe cineva. Daca va simtiti jigniti imi cer scuze dar sunt fericit ca macar a-ti citit.
PS: Sunt impotriva globalizari, impotriva distrugeri mediului, impotriva lu Bush si Putin…lista poate continua….
(afovidiu)

Nimic mai pur,Nimic mai complex...Natura


Da….cam tarziu….stiu…
Am amanat momentul asta asa cum fac cu mii de alte clipe.Inca nu am invatat k nu pot ocoli invitabilul si nu ma pot impotrivi lui Dumnezeu.......sunt hotarari care astepata a fi luate si mii de ganduri ce le-am inchis intr-un bold........toate astepta un moment prielnic sa ma inunde...dar eu ma feresc....ma feresc si fug ...la nersfarsit?..offf
Mi s-a spus ca tema ce trebuie sa o dezbat e “natura”....adica sa vorbesc eu despre necuprinsul ei.......dar,oare nu vorbeste ea despre mine,despre noi toti?
Ce altceva poate să fie mai important decât universul care intră în tine, într-un tine regăsit mereu nou, mereu proaspăt?
E drept că atunci când înserarea dispare, dispar şi pretenţiile tale demiurgice. Rămâne însă amintirea clipei în care, de-ai fi vrut, puteai să scoţi din abisuri o lume cu sensurile ascunse tainic de pâlpâirile luminoase ale ochiului .
Natura...cuprinzatoare intelesuri si netraite pasiuni ascunde in adancul ei cel netrait.
Mi-a placut tot timpul sa privesc firul de iarba cu superioaritate...dar acum stau si ma gandesc : ‘Oare nu are si el propriul loc in universul infinit ?’......sunt sigura ca avem(atat eu cat si el)locul nostru intr-o eternitate ,nu ne certam.
Obisnuiesc sa-mi arunc privirea pe geam in timp ce lucrez si simt ca toata atmosfera de dupa pervaz se cuibareste in mine.....si nu demult(am impresia k acum cateva luni),mi-am dat seama k sunt dependenta de natura,de vant,de soare si mai ales de noapte.Spre deosebire de altii ador sa valorific noaptea si sa descopar linistea muribunda ce inunda orice zgomot...In vacante imi petrec noptile pictand si citind...nimeni nu ma intelege aproape...dar nici nu ma zbat sa fac pe cineva sa ma inteleaga...
Nu am vrut niciodata sa recunosc natura ca fiind o parte din mine...sunt foarte egoista in ultima vreme,stiu!...dar sunetul plapand al artei de a simti si a te simti cu adevarat fericit e insasi sunetul naturii...
Fiecare zi când am iubit soarele pentru că răsărea, marea pentru că era albastră şi merii înfloriţi pentru că vor fi cândva fructe a fost o zi plină.Acele zile le port ascunse cu mine prin viata ferindu-le de ochii strainilor ca de hoti...
Mi-as dori sa va pot darui raze de soare....dar nu pot , asa ca va daruiesc dragoste...Oana

luni, iunie 04, 2007

Civilizatia avanstata este cimitirul culturii

Civilizatia avanstata este cimitirul culturii.

Cine nu a intrat macar odata intr-o biblioteca sa priveasca cu admiratie miile de carti ale caror file au fost facute din lemn,dovezi ale marilor artisti care s-au inspirat din natura inconjuratoare?

Fie ca s-au scris basme despre pititcii ce isi aveau casele in padurile luminate de licurici si alte vietati care erau ca niste felinare de-a lungul cararilor inflorite ce duceau spre necunoscut fie despre iubirile ce se nasteau pe marginea unui lac cu nuferi.

Pictorii care odata incercau sa redea in ulei intensitatea fiecarei culori pe care frunza o capata de-a lungul anotimpurilor,astazi au ramas doar amintiri pentru cei cu sufletele inca deschise spre natura.

Odata cu evolutia materiala,omul modern a uitat sa creeze si sa protejeze comorile pe care un simplu rasarit de soare iti poate face imaginatia sa simta iubirea,caldura linistitoare a naturii.

Astazi rareori poti vedea un om care dandu-se jos din tramvaiul care indeparteaza linistea unei pauze de masa,sa se aseze pe o banca intr-un parc si sa priveasca masinile ce ard gaze care se inalta in cerul lipsit de nori in zilele toride de vara.

Ne semnam sentina la o lume fara natura,la o lume in care respiri aerul din ce in ce ce mai poluat. Datorita diminuarii luminii solare Pamantul risca sa sufere mari transformari climatice.Odata cu aceste cataclisme natura umana a omului o sa se schimbe.

Nu ramane decat sa inchinam cat mai multe poezii naturii si sa incercam sa nu acceleram ceasul biologic al naturii.

Cu respect al vostru membru,Dragos